Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 30. 11:51, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Kecskeméti mérnökhallgatók kiemelkedő sikere a finnországi Nokiában

Kecskeméti mérnökhallgatók kiemelkedő sikere a finnországi Nokiában

Ismét Magyarországra, a Kecskeméti Főiskolára került a Finnish Mileage Marathon vándorserlege, a GAMF csapat ugyanis újra abszolút győztes lett a finnországi Nokiában 39. alkalommal megrendezett versenyen.

Ismét Magyarországra, a Kecskeméti Főiskolára került a Finnish Mileage Marathon vándorserlege, a GAMF csapat ugyanis újra abszolút győztes lett a finnországi Nokiában 39. alkalommal megrendezett versenyen.

A nagy múltra visszatekintő üzemanyag-takarékossági versenyen, ahol rendszeresen élvonalbeli csapatok állnak rajthoz, megismételve tavalyi sikerüket ismét a kecskeméti főiskolások voltak a sztárok, hiszen saját kategóriájuk első helye mellett abszolút győztesek is lettek. A 2013-ban ugyanitt felállított rekordjukat - 3082 km/1 liter benzinnel - főként a változékony és szeles időjárás miatt ugyan nem tudták megjavítani, de az első helyet érő 2809 km/1 literes fogyasztás is kiemelkedő volt a mezőnyben.

A csapat elégedett az eredménnyel, mert azzal a célkitűzéssel indultak Nokiába, hogy nemcsak viszik, hanem hozzák is a vándorserleget, amelyre 39. győztesként ismét a GAMF-csapat neve kerülhet. A csapat ezzel lezárta az idei versenyszezont. Három versenyen vettek részt, s az eredmények magukért beszélnek, két kategóriagyőzelmet, két abszolút győzelmet, illetve egy kategória harmadik helyezést „gyűjtöttek be”. A GAMF-csapat emellett két alkalommal is kapott technikai innovációs nagydíjat, illetve egy design díjat a mérnöki tervezésért és kiváló minőségű kivitelezésért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.