Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Április 19. 11:00, vasárnap | Belföld
Forrás: vezess.hu

Gyártásra kész a luxus-Ford

Gyártásra kész a luxus-Ford

A Ford szériakész állapotra fejlesztette a Mondeo luxuskivitelét. A Ford Mondeo Vignale forgalmazása már májusban megkezdődhet.

A Fordnak esze ágában sincs a Mondeónál nagyobb autót építeni Európában, valahogy mégis szeretett volna elcsípni némi forgalmat a felső kategóriákból, ezért kitalálta a Vignale szériát, amely kézzel kidolgozott, rendkívül igényes kivitelben tálalja az amúgy eleve tágas és jól felszerelt Mondeo szolgáltatásait.

Most elérte a gyártási készültséget a projekt, jövő hónapban megérkezhetnek az ügyfelekhez az első autók, bár a Mondeo Vignale gyártása macerásabb, mint az átlagos Fordoké. A különösen igényes kárpitozás és kidolgozás mellett minden egyes példányt 100 plusz vizsgálatnak vetnek alá.

Ezen kívül persze valódi szolgáltatásokban is többet kínál a Vignale: ezen debütál Európában a Ford aktív zajszűrő rendszere, amely az utastérben elhelyezett három mikrofonnal méri, és ellentétes fázisú hanghullámok kibocsátásával oltja ki a motorzajokat.

Az ülések sem mindennapiak: tizenegy légkamrás masszázsfotelek rendelhetők, különleges, méhsejt-varrású kárpitozásukhoz pedig lézerrel szabják ki a bőrt.

A Vignale modellekhez 24 órás ügyfélkapcsolati támogatás is jár, ami a vezetőtámogató rendszereket illeti, azok viszont nem mutatnak túl a Mondeo kínálatán, ami azonban a parkolórobottól a teljes megállásra képes autonóm fékrendszeren át a táblafelismerésig eleve széles körű.

A Vignale Mondeo csak a típus legerősebb motorjaival rendelhető: a 2,0 literes benzinessel (203 vagy 240 LE), a kétliteres dízelekkel (180; illetve 210 LE-s biturbó), és a 187 lovas hibriddel.

Címkék: autó, Ford, hibrid, luxus, Vignale

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a csok plusz segített beindítani az ingatlanpiacot az év elején

A 2024. január 1-jétől elérhető csok plusz segített abban, hogy az ingatlanpiac egy kicsit beinduljon az év elején - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Belföld

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit - vélekedett a Pannon Gasztronómiai Akadémia és a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke az MTI-nek.

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.