Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Szeptember 21. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Füllentett a pasid?

Füllentett a pasid?

12 jel, amire figyeljünk a bizonyosságért.

A férfiak többsége bizony gyakran füllent, hogy így elkerülje a konfliktusokat párjával, vagy éppen csak hiúságból, esetleg érdekből. Ám számtalan árulkodó jelet fedezhetünk fel rajtuk ilyenkor.

1. Szokatlan gesztusok
A hazugságot gyakran kísérik olyan önkéntelen gesztusok, mozdulatok, amelyek számunkra az újdonság erejével hatnak. Ilyen például, ha az állát vagy a szemöldökét dörzsöli, játszik a hajával.

2. Szemrebbenés nélkül
Nem hiába mondják, hogy a szem a lélek tükre. Ha egy férfi füllent, vagy nem egészen úgy mesél el egy történetet, ahogy az valójában volt, akkor vagy egyáltalán nem mer a szemünkbe nézni, vagy természetellenesen sokat pislog, esetleg hunyorog vagy gyakran félrenéz. Aki szemrebbenés nélkül tud hazudni, az már nagyon profi.

3. Kissé merevnek tűnik
A merev, kimért póz nagyon jellemző a hazudóra. Ilyenkor szemmel látható, ahogy szenved, kényelmetlenül érzi magát.

4. Nincs összehangolva
A füllentőknél könnyen megfigyelhető, hogy a testmozgásuk és az arckifejezésük időben eltolódik. Tegyük fel, hogy dühében felpattan ülő helyzetből, de az arca csak 1-2 másodperc múlva tükrözi a mérgét.

5. Ez most mosoly akar lenni?
Ha egy férfi lódít, akkor nem természetesek a gesztusai, a mosolya sem az, vagyis gyakran például a szemei nem, csak a szája mosolyog. Lehet, hogy ez nem túl feltűnő, de gyakran észrevehető, hogy valami furcsa.

6. Zsebre tett kéz
Szembetűnő védekezés, ha valaki zsebre teszi a kezét, hogy nehogy a gesztusai elárulják. Éppen ugyanennyire átlátszó, ha valaki összefonja a karját, mintha csak egy pajzs lenne előtte.

7. Túlzott védekezés
Ha egy férfi hazudik, akkor már a legelején elhatározza, hogy bármi történik, ő kitart a hazugsága mellett. Erre annyira hergeli magát, hogy szinte azonnal túlzott védekezésbe kezd. Jellemzően maga felé mutat, és a gesztusai is maga felé irányulnak. Sokkal valószínűbb, hogy igazat mond az, aki inkább támadásba lendül.

8. Sok a duma
Aki nem mond igazat, az általában már előre felkészül arra, hogy mit is fog mondani. Éppen ezért a beszámolója túlságosan részletes, gyorsabban beszél mint máskor.

9. Most jut eszembe!
Az sem ritka, hogy a beszélgetés közben egy szempillantás alatt mintaférj válik belőle és hirtelen nekiáll megcsinálni, esetleg leintézni olyan „halaszthatatlan” feladatokat, amelyek az elmúlt hónapokban valahogy nem voltak sürgősek.

10. Jobb ha leülsz…
A hazugság kényelmetlensége gyakran arra kényszeríti a hazudó férfit, hogy amennyire csak lehet, elkerüljön minket, hiszen szabadulni szeretne ebből a helyzetből. Tehát ha mi leülünk, akkor ő feláll, átsétál egy másik helyiségbe, vagy csak egészen egyszerűen hátat fordít nekünk. Az is gyakori jel, hogy éppen csak a fejét fordítja oldalra kissé vagy a testét is, abban a tudatalatti reményben, hogy így elkerüli a szembesülést.

11. Láthatatlan vagyok
Lehet, hogy igyekszik védőpajzsot képezni maga előtt, amit nem csak a végtagjaival tehet. Jelképes barikád, ha egy tárgyat, csészét, könyvet vesz a kezébe, de az is, ha asztal mögé ül, vagy egy bútor mögé áll.

12. Amikor takargatnivalója van…
Aki nem mond igazat, az gyakran teszi a kezét a szája elé. Ilyenkor tudat alatt az munkálkodik, hogy ha kevésbé érthető, amit mond, akkor az olyan, mintha nem is mondaná igazán. Ilyenkor lehet, hogy csak alig észrevehetően érinti meg az ajka környékét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.