Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Február 24. 21:41, kedd | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Fórumot tartottak az ivóvízminőség-javító programról

Fórumot tartottak az ivóvízminőség-javító programról

Lakossági fórumra várták az érdeklődőket a „Kékvíz” Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító Programmal kapcsolatban február 24-én, kedden 15 órai kezdettel, a polgármesteri hivatal dísztermébe.

A résztvevőket Balla László alpolgármester köszöntötte, majd Kecskés Nóra kommunikációs munkatárs mutatta be a projektet.

Balla László alpolgármester elmondta, a „Kékvíz” Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség-javító Program egy 12 milliárdos projekt, melyből Kiskunfélegyháza és a kistérség egy „mini-projekt” keretében mintegy 2,3 milliárd forint támogatásban részesül, melynek köszönhetően minden környékben élő ember tiszta, arzénmentes vizet ihat. A projekt műszaki tartalmát Kecskés Nóra kommunikációs munkatárs ismertette. Mint elmondta, Kiskunfélegyházán regionális szintű ivóvíz ellátó rendszer épül ki, ahonnan a jövőben Petőfiszállás, Pálmonostora és Pálmonostora-Aranyhegy, Gátér, Fülöpjakab, valamint Kiskunfélegyháza-Aranyhegy ellátása is történik. A Félegyházi „mini projekt” keretében megvalósul a kiskunfélegyházi II. számú vízműtelep nyomásfokozó gépház felújítása, kialakítanak egy új mélyfúrású kutat az Alpári úti vízbázison, megújulnak meglévő kutak, rekonstruálnak mintegy 8,7 km hosszúságú meglévő ivóvízhálózatot, valamint új 1500 köbméteres vasbeton víztorony is épült nyomásfokozó rendszerrel a Petőfi Lakótelep melletti területen. Megoldódik továbbá Halesz és Selymes térségének ivóvízellátása, aminek a keretében megépül mintegy 82 km regionális táv-, és ellátó vezeték, és két darab új acélszerkezetű víztorony építésére kerül sor Fülöpjakabon, illetve Gátéron. A projektet várhatóan május végén zárják.
A fórum keretében a résztvevők is feltehették kérdéseiket, melyre a projektmenedzser, a kivitelező, a mérnökszervezet és az üzemeltető képviselői válaszoltak.

Az érdeklődők többek között az egyéni bekötések menetére és költségeire voltak kíváncsiak. Ahogy a BÁCSVÍZ Zrt. képviselője elmondta, a mai napon folytattak tárgyalást Kiskunfélegyháza önkormányzatával annak érdekében, hogy kialakítsanak egy olyan kedvezményes rendszert, melynek köszönhetően tudnak segíteni az érintett lakosságnak a bekötés finanszírozásában. A tárgyalás eredményéről és a kedvezmények mértékéről a későbbiekben tájékoztatják részletesen az érintetteket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.