Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. December 22. 21:05, hétfő | Kék hírek
Forrás: MTI

Elzárásra ítélték egy férfit, aki félrevezette a tűzoltókat

Elzárásra ítélték egy férfit, aki félrevezette a tűzoltókat

Jogerősen nyolc nap elzárásra ítélte a bíróság egy férfit, aki telefonon egy nem létező tűzhöz riasztotta a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tűzoltókat - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hétfőn az MTI-t.

A férfi egy családi házban keletkezett tüzet jelentett be a segélyhívó számon - közölték.
A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a megyében eddig példátlan döntést hozott azzal, hogy gyorsított eljárásban elzárással büntette a tűzoltókat szándékosan félrevezetőt.
A közlemény kitér arra is, hogy a segélyhívások valódiságát az ügyeletes nem mérlegelheti, minden esetben riasztja a tűzoltókat, akik ennek megfelelően csak a helyszínen győződhetnek meg arról, mekkora a baj, egyáltalán indokolt volt-e a vészjelzés. Ugyanakkor az ügyeletet tárcsázók telefonszámát minden esetben kijelzi a készülék, és hangfelvétellel is rögzítik a bejelentést - tették hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.