Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 25. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Dolgozik a minisztérium az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésén

Dolgozik a minisztérium az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésén

Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már azon dolgozik, hogy miként terjeszthető ki az ingyenes gyermekétkeztetés a hétvégékre, valamint az évközi tanulmányi szünetekre.

Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már azon dolgozik, hogy miként terjeszthető ki az ingyenes gyermekétkeztetés a hétvégékre, valamint az évközi tanulmányi szünetekre, és készül az előterjesztés arról is, hogy a jelenleginél több gyermek vehesse igénybe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) első féléves tervei között szerepel, hogy megoldást találjon a hétvégék, a nyári és téli szünet alatti ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésére, figyelemmel a szükséges költségvetési források vizsgálatára is - közölte a szaktárca. Hozzátették: jelenleg a költségvetés csak a nyári időszakra biztosít címzett támogatást a települési önkormányzatoknak a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésére, de egyes helyhatóságoknak most is lehetőségük van arra, hogy - önerőből vagy egyéb forrásból - máskor is biztosítsák a szolgáltatást.

Még év elején elkészül a szociális nyári gyermekétkeztetés támogatásáról szóló miniszteri rendelet is. Leszögezték: az egy rászoruló gyermekre jutó támogatás napi összegén nem kívánnak változtatni, azonban - a tavaly előtti 110 és a tavalyi 120 ezer után - idén várhatóan 124 ezren részesülhetnek ingyenes ebédben a nyári szünetben, miután a költségvetés a tavalyihoz képest 360 millió forinttal több, hárommilliárd forintos forrást különített el erre a célra a települési önkormányzatok támogatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.