Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. Július 23. 09:35, szerda | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A világon naponta 18 000 gyerek hal meg megelőzhető okok miatt. Meghalnak, mert nem kapnak elég élelmet, vagy mert nem jutnak tiszta ivóvízhez. Az UNICEF és D. Tóth Kriszta hisznek abban, hogy ez a szám lehetne nulla.

Az első hazai Kacsafutam nem véletlenül döntött úgy, hogy az UNICEF hazai bizottságát támogatja: egy kacsa után befolyt összegből a UNICEF akár egy adag életmentő oltóanyagot, vagy egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét tudja biztosítani.
A tervek szerint több ezer gumikacsát bocsájtanak a szervezők egyszerre a Duna vizére augusztus 31-én, az első hazai Kacsafutamon. Az esemény azonban nem csak a szórakozásról szól majd, a Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek: a hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja.

D. Tóth Kriszta az UNICEF hazai bizottságának nagykövete elmondta, az UNICEF 1946-os megalakulása óta több gyermekéletet mentett meg, mint bármely más humanitárius szervezet a világon.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

Az UNICEF gyerekek, családok túléléséért dolgozik minden válságövezetben, katasztrófa-, háború-, polgárháború sújtotta területeken, de fáradhatatlanul küzd a gyerekjogokért a fejlett világban is, például Magyarországon. Legutóbb épp a szerbiai árvíz károsultjai számára szállított életmentő felszereléseket vagy éppen tiszta ivóvizet” – mondta el D. Tóth Kriszta.

Óriási öröm, hogy a Kacsafutam szervezői támogatják az UNICEF-et a bevételből. Egy-egy kacsa után befolyt összegből az UNICEF képes egy adag életmentő oltóanyagot, vagy éppen egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét biztosítani. Így minden megvásárolt kacsával megmenthetjük egy igazán szerencsétlen sorsú kisgyermek életét” – tette hozzá az UNICEF hazai bizottságának nagykövete.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz, aki célba ér, értékes ajándékokat vihet haza - autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők. Gyerekek és felnőttek, idősek és huszonévesek egyaránt bátran megmérettethetik magukat, a versenyen mindenki egyenlő esélyekkel indul. A Dunán a Margit hídtól rajtol a verseny és a Batthyány téren érnek célba az indulók.

Kacsafutam: augusztus 31-én a Dunán!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára