Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Augusztus 30. 08:33, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Bűnmegelőzési akció a piacon és a vásártéren

Bűnmegelőzési akció a piacon és a vásártéren

Áldozatvédelmi és bűnmegelőzési akciót tartottak augusztus 29-én a rendőrség, polgárőrség és a közterület-felügyelet szakemberei, amely eligazítással indult reggel a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon.

Áldozatvédelmi és bűnmegelőzési akciót tartottak augusztus 29-én a rendőrség, polgárőrség és a közterület-felügyelet szakemberei, amely eligazítással indult reggel a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányságon.

Az akció célja a kiskunfélegyházi piacon, a kirakodó vásár területén és zsibpiacon az alkalmi- és zseblopások megelőzése, az árusok és az eladók bűnmegelőzési felvilágosítása, a bűnelkövetési alkalmak csökkentése volt. Az akció kiterjedt a piachoz tartozó parkolókban, a város központjához tartozó területeken leállított személygépkocsik feltörésének megelőzésére is. A bűnmegelőzési akció fő célja ezen területek közbiztonsági helyzetének javítása, a területek rendőri kontrolljának erősítése, a bűncselekmények megelőzése, felderítése, a bűnelkövetők elfogása volt.
Az akcióban résztvevő polgárőrök, közterület-felügyelők és a rendőrök több csoportban, egy időben több helyszínen kezdték meg az ellenőrzést és a rendelkezésre álló szórólapokkal, személyes beszélgetésekkel hívták fel a vásárlók és az eladók figyelmét a helytelen értéktárolás veszélyeire és adtak tanácsot a lehetséges elkerülési módokról.
Az akció második felében a parkoló gépjárművek utasterében látható helyen hagyott értékek esetén a szélvédőre figyelemfelhívó szóróanyag elhelyezése volt a feladat, valamint a gépjárművezetőkkel személyes konzultációra is sor került néhány esetben a veszélyhelyzetek megszüntetési lehetőségéről. Az ellenőrzés kiterjedt a TESCO parkolóra, a LIDL áruház parkolójára, a Fadrusz János utcára és a kórház környékére, a Dr. Holló Lajos úton a SPAR és a PENNY MARKET áruházak parkolóira. Az akciót egy hónapon belül megismétlik a szakemberek – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kovács Gizella rendőr őrnagy.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.