Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Május 24. 22:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

A zászlóforgatás virtuózai

A zászlóforgatás virtuózai

Az ünnepi szentmise után ma (május 24-én) olaszországi testvérvárosunk Feltre zászlóforgatói zórakoztatták délelőtt a Béke téren egybegyűlt kíváncsiskodókat.

Az ünnepi szentmise után ma (május 24-én) olaszországi testvérvárosunk Feltre zászlóforgatói szórakoztatták délelőtt a Béke téren egybegyűlt kíváncsiskodókat. A csapat a Miénk itt a tér pénteki kiállításmegnyitóján már bemutatkozott a félegyházi közönségnek, produkciójukat akkor, és ezúttal is szívükbe zárták a félegyháziak.

A Quartiere Castello zászlóforgatókból és zenészekből álló csoport pénteken a „Miénk itt a tér” kiállítás megnyitóján mutatkozott be városunk lakóinak. Kérdésünkre megtudtuk, hogy a zenészek csapata a nyolcvanas évek végén alakult meg a híres feltrei Palio lovagi tornával egyidőben. Majd a 2000-es évek elején csatlakoztak hozzájuk a zászlóforgatók is. Így kovácsolódott össze a ritmusos dobszó és a zászlók csodálatos harmóniája.

A technikai fogások és a rutinnak köszönhetően a műsorszámok is egyre látványosabbá, nehezebbekké és összetettebbekké váltak. A csapat előadásai néhány percesektől akár az egy órásig is terjedhetnek, amelyben láthatunk páros-, kis és nagycsoportos bemutatókat, illetve a zenészek szólójátékait is élvezhetjük.

Otthonukban nagy sikernek örvendenek, sokszor hívják őket vendégszereplésre. Felléptek már nagyobb tereken, például Firenzében, és a fontosabb lovagi tornákat is remekül színesítik látványos előadásukkal. A zászlóforgatók csapatának legfőbb célja a hagyományok fenntartása a régmúlt idők hangulatának becsempészése a hétköznapi életbe, úgy hogy az mindenkit magával tudjon ragadni. Arcukról sugárzik a szenvedélyesség és az önfeledt könnyedség, amit még titkolni sem tud az ember, ha azt csinálja, ami szívéhez legközelebb áll. Az előadást végignézve pedig nem vitás, hogy ez az utolsó szóig igaz mindannyiukra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.

2024. Április 16. 16:36, kedd | Helyi

Összeütközött két gépkocsi az 5-ös főúton

Kiskunfélegyháza határában akadályozza a forgalmat a baleset.

2024. Április 16. 12:38, kedd | Helyi

Nemzetközi zongoraversenyen bizonyítottak

Elek Janka és Elek János négykezes formációját Kiemelt Arany fokozattal díjazták.

2024. Április 16. 09:26, kedd | Helyi

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.