Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2014. November 19. 15:12, szerda | Helyi
Forrás: - szerk. -

A mértékletesség a hosszú élet titka

A mértékletesség a hosszú élet titka

Az ember a génjeiben hordozza a hosszú élet titkát. A legfontosabb a mértékletesség és az, hogy az ember feltalálja magát az adott korban.

Az ember a génjeiben hordozza a hosszú élet titkát. A legfontosabb a mértékletesség és az, hogy az ember feltalálja magát az adott korban. Hetvenévesen nem akartam azt csinálni, mint amit negyven évesen. Szeretek élni és most sem tétlenkedem. Kilencven évesen is élvezem az életet – mondta el a születésnapját ünneplő Kordás István, akit ma (november 19-én) köszöntött fel a jeles nap alkalmából Rosta Ferenc alpolgármester a város nevében.

A vendégeket Pista bácsi saját készítésű tortával és süteménnyel kínálta, majd dolgos mindennapjairól beszélt. Elmondta, nyugdíjazása óta is tartalmasan tölti idejét, tavasztól őszig a telken dolgozik, süt, főz, ellátja a háztartási feladatokat. Gyermekei segítenének neki, de nem igényli tőlük ezt a fajta mindennapi gondoskodást. A telekre még ma is szinte mindennap kijár, de sajnos már egyedül. Megelégedett, boldog embernek vallja magát, csak felesége hiányzik neki nagyon. Életét gyermekei, négy unokája és négy dédunokája szeretete teszi teljessé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:59, kedd | Helyi

Iskolai foglalkozás a bankfiókban

Fehér Gyöngyi területi vezető látta vendégül bankfióki mentorprogram keretében a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z osztályosait tanáraikkal.

2024. Április 14. 08:29, vasárnap | Helyi

Tetőzik az áprilisi nyár, de egyre közelebb a fordulat

A szabadtéri programoknak kedvező, nyarat idéző idő a következő napokban is folytatódik.

2024. Április 14. 08:21, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 14. - HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA

2024. Április 14. 08:20, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 14. - HÚSVÉT 3. VASÁRNAPJA