Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2015. Április 25. 19:00, szombat | Belföld
Forrás: Komlómédia

A Google elhozza a mobil Armageddont

A Google elhozza a mobil Armageddont

Mobilegeddon, ezen a néven illeti az Economist és más nemzetközi portálok a Google útjára induló új algoritmusát, amelynek a célja, hogy a mobileszközökön indított kereséseknél, a mobilbarát oldalak előnyhöz jussanak.

Mobilegeddon, ezen a néven illeti az Economist és más nemzetközi portálok a Google ma útjára induló új algoritmusát, amelynek a célja, hogy a mobileszközökön indított kereséseknél, a mobilbarát oldalak előnyhöz jussanak.

Az új algoritmus a Google valaha volt legfontosabb fejlesztése a mobil keresések területén. Nem véletlen, hogy a Google, a cégtől szokatlan nyitottsággal már előre bejelentette a várható frissítés időpontját – számolt be róla az ite.hu keresőoptimalizálási magazin.

A cél a jobb felhasználói élmény

A Business Insider egy keresőoptimalizálási szakértőt idéz, aki szerint főként a kisebb weboldalak milliói számára lesz keserű nap a mai. Sokan ugyanis még mindig nem tudnak semmit a Google mobil algoritmusáról, így weboldalak forgalma drasztikusan visszaeshet a mai naptól kezdve.

A Google keresések 20-60%-a ma már mobileszközökről történik, ezért a cég számára kiemelten fontos, hogy felhasználóinak olyan weboldalakat mutasson, amelyek mobileszközökről is jól áttekinthetőek. A szakértők szerint, míg korábban a tartalmon volt a hangsúly a Google-nál, ma már e mellé felzárkózott a felhasználói élmény is.

Az Európai Unió sem mobilbarát

Az Economist arra hívja fel a figyelmet, hogy egy felmérés szerint a weboldalak 40%-a nem mobilbarát, így súlyos forgalom visszaesésre számíthatnak. A szaklap megjegyzi, hogy ironikus módon az Európai Unió hivatalos weboldala sem minősül mobilbarátnak a Google szemében.

Az ite.hu felmérése szerint a hazai oldalak felkészültsége sem megfelelő. Bár a vezető portálok zöme mobilbarát, a kormányzati oldalak, vezető cégek, és kisvállalkozások oldalainak túlnyomó többsége nem mobilbarát a Google ma induló algoritmusának szemében.

A felhasználóknak jobb lesz

A felhasználók a mai naptól kezdve tehát egy erősen átalakult találati listát kaphatnak majd, amennyiben mobileszközökről indítják kereséseiket. A Google szándékai szerint olyan oldalakat kapnak majd a keresők, amelyek mobilon is jól kezelhetőek és tartalmukban is relevánsak. A cég becslése szerint nagyjából egy hét, míg az algoritmus az egész világon lefut.

Az asztali gépről, vagy tabletekről indított kereséseknél egyelőre nem lesz változás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:38, szerda | Belföld

Sulyok Tamás: Karikó Katalin kiviteles büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak

Karikó Katalin kivételes büszkeséget szerzett nekünk, magyaroknak - jelentette ki az államfő kedden Szegeden.

2024. Április 17. 13:37, szerda | Belföld

Meteorológia: az ország egyes részein 24-25 Celsius-fokkal van hidegebb, mint hétfőn

Az ország egyes részen 24-25 Celsius-fokkal volt hidegebb kedd délután, mint hétfőn - derül ki a HungaroMet Zrt. kedd délutáni Facebook-bejegyzéséből.

2024. Április 17. 09:48, szerda | Belföld

NAK: Veszélyes lehet a fogyasztókra az ellenőrizetlen ukrán élelmiszer

Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi.

2024. Április 17. 09:47, szerda | Belföld

Németh Szilárd: Európában a magyar családok kapták legolcsóbban az áramot és földgázt

A rezsicsökkentésnek köszönhetően 2024 márciusában Európában a magyar családok kapták legolcsóbban a háztartási villamos energiát és földgázt