Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 06. 08:10, péntek | Helyi
Forrás: varos.kiskunfelegyhaza.hu

2015. évi zöldjáratok Kiskunfélegyházán

2015. évi zöldjáratok Kiskunfélegyházán

Zöldhulladék gyűjtése Kiskunfélegyházán 2015. március 23., május 18.,
október 5., november 30.

Tisztelt Ingatlantulajdonosok!

Tájékoztatjuk Kiskunfélegyháza Város lakosságát, hogy 2015. évben az alábbi ütemezés szerint kerülnek gyűjtésre a keletkezett zöldhulladékok:
Kiskunfélegyháza belterület*
Március 23.
Május 18.
Október 5.
November 30.

*: A megadott napok a begyűjtés hetének kezdeti napjai, a gyűjtés több napig is eltarthat.

A lágyszárú zöldhulladékot a lakosság átlátszó zsákban maximum 30 kg súlyig, a fásszárú növényeket legfeljebb 80 cm-es hosszúságú kévébe összekötve (a hulladékgyűjtő edényzet mellé, illetve annak helyére) az ingatlan előtti útszakasz melletti közterületre helyezze ki.

Kérjük, hogy a zsákokat legkésőbb a gyűjtés hetének hétfő reggelén 7 óráig helyezzék ki a kijelölt gyűjtőpontokra és a gyűjtőútvonalra.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az autó a gyűjtés napján csak egyszer halad el a gyűjtőpont mellett, nem fordul vissza, a később kihelyezett hulladékot nem tudjuk elszállítani, így annak otthagyása illegális lerakásnak minősül.

Kérjük Önöket, hogy ahol azon a napon történik a hulladékgyűjtő edényzet ürítése is, mint a zöldhulladék gyűjtése, ott az ingatlanok előtt egyértelműen a vegyes hulladéktól elkülönülten helyezzék ki a zöldhulladékot.

Felhívjuk figyelmüket, hogy kizárólag olyan növényi- vagy szerves hulladékot helyezzenek ki, amely kertekből, parkokból származik: pl. fanyesedék, ág, gally, fű, lomb, fűrészpor, faforgács, fű, fa, száraz szalma, lomb, virágágyi növények, vágott virágok, kezeletlen kéregdarabok, konyhai zöldhulladékok (zöldség- és gyümölcsmaradványok, kávézacc, tealevelek, tojáshéj), illetve egyéb növényi származékok.

Fokozottan felhívjuk figyelmüket az alábbiak betartására:

a zöldhulladékok a közterületre mind a családi házas, mind a tömbházas övezetekben a gyűjtés kezdete előtt maximum 2-3 nappal korábban helyezhetők ki!
A zöld hulladékokat az ingatlantulajdonos, ingatlanhasználó csak a saját ingatlana elé helyezheti ki! (Más ingatlana elé, üres ingatlanra, nagyobb üres közterületre, utcák kereszteződése, utcasarkok mellé zöldhulladékot kihelyezni tilos!)

Fenti előírások be nem tartása esetén a hatóság illetékesei (pl.: közterület-felügyelet) felszólítással és szankcióval is élhetnek!

Együttműködésüket és megértésüket köszönjük!

2015. március

FBH NP Nonprofit KFT

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.