Blog | Ízharmónia
2014. Április 10. 15:46, csütörtök
Vörösboros kuglóf
A kuglóf megnevezés alatt az általában a jellegzetes alakú, gyümölcsökkel ízesített, édes sült tésztát értjük, és emellett egy kis vörösborral megbolondítva kiváló hétvégi desszert.
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 15-70 perc
Hozzávalók:
25 dkg liszt
10 dkg darált dió
10 dkg reszelt csoki vagy csoki dara
1 csomag sütőpor
25 dkg RAMA kocka
20 dkg cukor
4 db egész tojás
2 tk. kakaó
2 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl vörösbor
Elkészítés:
Külön a száraz hozzávalókat keverjük össze a Konyhaművész keverőtálban. Ezt követően a puha vajat cukorral , egyenként a tojásokkal, kakaóval, fahéjjal, vaníliás cukorral a Gyorskelesztőben keverjük ki simára. Ehhez adjuk hozzá a szárazanyagokat, miközben hígítsuk a vörösborral. Hideg vízzel öblítsünk ki egy szilikon Kuglóf formát, és egyenletesen öntsük bele a kész masszát. Mikróban 800W-on kb. 15-16 perc alatt, vagy sütőben 180 fokon kb. 70 perc alatt készre sütjük.
Felhasznált Tupperware termékek:
Konyhaművész keverőtál
Gyorskelesztő
Kuglóf forma
Az étel elkészítéséhez használt Tupperware termékeket megtekintheti és megrendelheti
Drozdikné Jutkánál. KATTINTSON IDE!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2015. Április 13. 11:50, hétfő | Ízharmónia
Rozspelyhes kenyér
A kenyérsütés időigényes és munkás tevékenység, de nem akkor, ha van otthon Tupperware kelesztő és király forma. Garantált siker, ezért érdemes rögtön kettőt is csinálni!
2014. December 23. 15:47, kedd | Ízharmónia
Fetasajttal töltött pulykamell
A pulykamell és az aszalt szilva tökéletes harmóniában van egymással, amiből egy kis baconnel és fetasajttal megbolondítva tökéletes és laktató ebédet készíthetünk.
2014. Június 20. 15:37, péntek | Ízharmónia
Zöldborsó krémleves mentával
A zöldborsó és a menta a nyár legnagyobb slágere. E két összetevő és a krumpli remekül harmonizál egymással leves formájában, és nem mellesleg alig 20 perc alatt elkészíthető.