Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Könyvespolc

2014. Január 17. 12:52, péntek

Suzanne Collins - Az éhezők viadala

Suzanne Collins - Az éhezők viadala

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét körzet fekszik. A Kapitólium a 12 körzet 2-2 kiválasztottjának minden évben megrendezi az életre-halálra szóló küzdelmet az Éhezők Viadalát.

Észak-Amerika romjain ma Panem országa, a ragyogó Kapitólium és a tizenkét távoli körzet fekszik. A Kapitólium kegyetlenül bánik Panem lakóival: minden évben, minden körzetből kisorsolnak egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük Az Éhezők Viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé.
A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal – számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembe kerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel.

Szerző(k): Suzanne Collins

Eredeti cím: The Hunger Games

Eredeti nyelv: angol

Műfaj: Sci-fi

Kiadás éve: 2008

Fordító(k): Totth Benedek

Magyar kiadás dátuma: 2009

Kiadó: Agave Könyvek

Oldalak száma: 320

ISBN szám: 9786155438240

Kapcsolódó könyvek:

Sorozat: Az éhezők viadala trilógia
Suzanne Collins - Futótűz (Az éhezők viadala II.)
Suzanne Collins - A kiválasztott (Az éhezők viadala III.)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Június 20. 11:37, péntek | Könyvespolc

Brent Weeks - Az árnyékvilág peremén

Kylar leszámolt orgyilkos életével. Az Istenkirály hatalomátvétele után a mestere, Durzo, és legjobb barátja, Logan halottak. Kylar új életet kezd: egy új városban, új barátokkal, új hivatással.

2014. Április 10. 15:01, csütörtök | Könyvespolc

Andreas Eschbach - Összeomlás

Andreas Eschbach ezúttal egy lélegzetelállítóan izgalmas világvége-thrillerrel jelentkezik, amely mai, energiaínséges, kőolajfüggő világunkban a lehető legaktuálisabb kérdéseket teszi fel.

2014. Február 06. 15:48, csütörtök | Könyvespolc

Stephenie Meyer - Újhold

Bella mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok.