Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Csak kreatívan

2013. Szeptember 12. 15:03, csütörtök

Mini kandalló hangulatos őszi estékhez

Mini kandalló hangulatos őszi estékhez

Egy igazi kandalló beépítése igazán költséges és sok helyen nem is megoldható. Azonban most mutatunk egy megoldás, hogy Te is élvezhesd az lobogó tűz hangulatát.

Egy igazi kandalló beépítése igazán költséges és sok helyen nem is megoldható. Azonban most mutatunk egy megoldás, hogy Te is élvezhesd az lobogó tűz hangulatát. Mini kandallónk legszebb dísze lehet lakásunknak, de kertünkbe vagy teraszunkra is pillanatok alatt odavarázsolja az otthon melegét.

Kellékek:

Fém virág kaspó
Kavicsok
Bioetanol
Fémháló
Szilikon ragasztó
Fém vödröcske (festékes vagy konzerves doboz)
Képkeret üvegek (a kaspó négy oldalával megegyező méretű)

Elkészítés:

A szilikon ragasztóval ragaszuk össze a négy képkeret üveget, majd támasszuk ki kb. 20 percre, hogy teljesen meg tudjon száradni. Következő lépésként, ha már megszáradtak az összeragasztott üveglapjaink, akkor ragasszuk hozzá a kaspó tetejéhez. Ezt is hagyjuk száradni 20-30 percig.
Ha teljesen megszáradt a mini kandallónk váza, akkor a közepébe helyezzük bele a fém dobozunkat, és töltsük meg bietanollal. Ez fogja alkotni a tűzteret.

Ezek után a kaspónk méretével megegyező fémhálót vágjunk ki, és helyezzük rá az alapra. Fémhálónak megfelel régi sütőrács, vagy sűrűbben fonott drótháló is, a lényeg az, hogy ne olvadjon meg és rácsozáson ne essenek keresztül a díszítőelemek. Ha nincs akkora háló ami az egész kaspót lefedi, akkor elég ha csak a bele helyezett fém dobozt fedjük le.

A fémháló tetejére kerülnek a díszítőtő elemek, kavicsok, csigaházak, kagylók. Ha csak a fémdobozt fedtük be, akkor több kavicsra lesz szükségünk, hogy mellette kitöltsük az üres helyet.

Ha kész vagyunk már csak az maradt hátra, hogy meggyújtsuk az új mini kandallónkat, élvezzük a csodás látványát és egy hangulatos estét töltsünk el a fényében párunkkal, barátainkkal.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Február 20. 13:08, csütörtök | Csak kreatívan

Függő virágtartó

Ha szereted a virágokat és a növényeket, de már nincs elég hely a lakásban, akkor ezt a függő virágtartót neked találták ki! Egyszerűen helyet spórolhatunk és mellette praktikus és mutatós!

2014. Január 30. 16:36, csütörtök | Csak kreatívan

Egyedi gyertyák egyszerűen

Nem csak hasznos, de varázslatos fénye csodás hangulatot teremthet a szobánkban, egy stresszes nap után nyugalmat kölcsönöz és romantikus érzésekkel tölt meg minket.

2014. Január 10. 14:59, péntek | Csak kreatívan

Babzsákfotel fillérekből

Ki ne vágyna az otthonába egy mókás, divatos babzsák fotelre? Nem csak a gyerekek fogják imádni, hanem mi felnőttek is, hiszen akárhogy forgatjuk kényelmes lesz.