Városlista
2024. április 24, szerda - György

Blog | Ízharmónia

2014. Február 14. 10:31, péntek

Laposkenyér, avagy a tortilla

Laposkenyér, avagy a tortilla

A Tortilla igazi Mexikói étel. Az egyszerűen elkészíthető laposkenyér tölthető húsokkal, salátákkal, szószokkal, így a reggelik vagy a vacsorák igazi újdonsága lehet az asztalon.

Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 15 perc

Hozzávalók:

  • 35 dkg natúr joghurt
  • 35 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál só


Elékszítés:

A hozzávalókat könnyen nyújthatóra gyúrjuk össze a Tupperware Kelesztőtálban, majd lisztezett Gyúrólapon kb. 10-12 részre osztva 1-2mm vastagságúra nyújtsuk ki. Olaj és zsiradék hozzáadása nélkül szárazon süssük ki a Tupperware Palacsintasütőben, oldalanként kb 1 percig. A speciális anyagnak köszönhetően nem fog leragadni és a telflon sem fog idővel elválni. A tortillákat egyenként tölthetjük salátával, husival, zöldséggel, szószokkal. Mártogathatunk vele fokhagymás tejfölt, ördögtojást, avokádókrémet, padlizsánkrémet stb...! Reggelik, vacsorák újdonsága lehet az asztalon!

Felhasznált Tupperware termékek:


Tupperware Kelesztőtál


Gyúrólap


Tupperware Palacsintasütő

Az étel elkészítéséhez használt Tupperware termékeket megtekintheti és megrendelheti
Drozdikné Jutkánál. KATTINTSON IDE!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. Április 13. 11:50, hétfő | Ízharmónia

Rozspelyhes kenyér

A kenyérsütés időigényes és munkás tevékenység, de nem akkor, ha van otthon Tupperware kelesztő és király forma. Garantált siker, ezért érdemes rögtön kettőt is csinálni!

2014. December 23. 15:47, kedd | Ízharmónia

Fetasajttal töltött pulykamell

A pulykamell és az aszalt szilva tökéletes harmóniában van egymással, amiből egy kis baconnel és fetasajttal megbolondítva tökéletes és laktató ebédet készíthetünk.

2014. Június 20. 15:37, péntek | Ízharmónia

Zöldborsó krémleves mentával

A zöldborsó és a menta a nyár legnagyobb slágere. E két összetevő és a krumpli remekül harmonizál egymással leves formájában, és nem mellesleg alig 20 perc alatt elkészíthető.