Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Blog | Könyvespolc

2013. Február 20. 22:10, szerda

Christopher Paolini - Eragon

Christopher Paolini - Eragon

Eragon a tizenöt éves fiú egy éjszaka, vadászat közben rejtélyes kék követ talál, amelyből utóbb egy kék sárkány kel ki. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik.

Az árván maradt, apjáról mit sem tudó Eragont és testvérét nagybátyja neveli egy eldugott faluban. A tizenöt éves fiú egy éjszaka, vadászat közben tükör simára csiszolt, rejtélyes kék követ talál, amely utóbb sárkánytojásnak bizonyul, és egy kék sárkány kel ki belőle. Ezzel Eragon élete egy csapásra megváltozik. Mint a sárkány gazdája, a Lovasok rendjébe emelkedik.
A legendás Sárkánylovasok előző nemzedéke elpusztult a gonosz és rettentő mágusi hatalommal bíró Galbatorix király elleni harcban. Most az egyszerű falusi sihederre hárul a feladat, hogy megszabadítsa országát a kegyetlen zsarnokságtól.
Segítője Saphira, a nőnemű sárkány, akivel gondolatátvitel útján kommunikál, és Brom, a rejtélyes öregember, a múlt titkainak tudója, aki a varázsláshoz is ért. Hosszú út áll előtte, tele izgalmakkal és felfedezésekkel - egy olyan világban, amelyet Tolkien könyveiből ismerhetünk, de amely friss életre támad, új vonásokkal gyarapodik, és egy szeretni való fiatal hőssel ajándékoz meg bennünket a kitűnő kamasz, Christopher Paolini könyvében.

Szerző(k): Christopher Paolini

Eredeti cím: Eragon

Eredeti nyelv: angol

Műfaj: Fantasy

Kiadás éve: 2003

Fordító(k): Bihari György, Sóvágó Katalin

Magyar kiadás dátuma: 2005

Kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT.

Oldalak száma: 528

ISBN szám: 963-07-7865-3

Kapcsolódó könyvek:

Sorozat: Az örökség
Christopher Paolini - Elsőszülött (Az örökség II.)
Christopher Paolini - Brisingr (Az örökség III.)
Christopher Paolini - Örökség, avagy A Lelkek Sírboltja (Az örökség IV.)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Június 20. 11:37, péntek | Könyvespolc

Brent Weeks - Az árnyékvilág peremén

Kylar leszámolt orgyilkos életével. Az Istenkirály hatalomátvétele után a mestere, Durzo, és legjobb barátja, Logan halottak. Kylar új életet kezd: egy új városban, új barátokkal, új hivatással.

2014. Április 10. 15:01, csütörtök | Könyvespolc

Andreas Eschbach - Összeomlás

Andreas Eschbach ezúttal egy lélegzetelállítóan izgalmas világvége-thrillerrel jelentkezik, amely mai, energiaínséges, kőolajfüggő világunkban a lehető legaktuálisabb kérdéseket teszi fel.

2014. Február 06. 15:48, csütörtök | Könyvespolc

Stephenie Meyer - Újhold

Bella mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok.