Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | Sorozatajánló

2013. Február 19. 22:26, kedd

Agymenők

Agymenők

Szitkom két kvantumfizikusról, akik zsenik a tudományukban, de természetesen a mindennapi életben teljesen kukák, akárcsak „full geek” haverjaik.

Szitkom két kvantumfizikusról, akik zsenik a tudományukban, de természetesen a mindennapi életben teljesen kukák - akárcsak „full geek” haverjaik. A történet a kaliforniai Pasadena városában játszódik. Itt él egy albérletben a két főszereplő: a kísérleti fizikus Leonard Hofstadter és az elméleti fizikus Sheldon Cooper. Két legjobb barátjuk is állandó szereplője a sorozatnak: Howard és Rajesh. A társaság életét felforgatja egy csinos, szőke pincérlány, Penny érkezése a szemben lévő albérletbe. A négy zseni gondolkodásmódja és „geeksége” merőben eltér az átlagos életet élő lány életvitelétől, ami a poénok fő forrásává válik. Egyikük sem érti meg, hogy a tudományos megközelítés nem működik, ha romantikáról van szó. A sorozat fő értékét a humoron túl az adja, hogy két eltérő közösséget egyfajta kultur-relativista módon képes bemutatni.

Epizódhossz: 21 perc

Eredeti cím: The Big Bang Theory

Eredeti nyelv: angol

Megjelenés dátuma: 2007

Műfaj: Vígjáték, Szitkom

IMDb pontszám: 8.6 / 10 (51.908 szavazat alapján)

Rendező(k): Chuck Lorre, Bill Prady

Szereplő(k): Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar

Előzetes:

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. Május 02. 11:01, péntek | Sorozatajánló

Kaliforgia

Hank, a tősgyökeres New York-i Los Angelesbe költözik új regényének sikerében bízva, ám a siker és csillogás még várat magára.

2014. Március 13. 13:57, csütörtök | Sorozatajánló

The Walking Dead

Az a világ, amit ismertünk, eltűnt. Egy járvány melytől a halottak feltámadnak apokaliptikus méreteket öltött. Az élőhalottak pedig esznek, hogy élhessenek!

2014. Február 06. 15:16, csütörtök | Sorozatajánló

Grimm

A főhős egy nyomozó egy olyan világban, ahol léteznek a tündérmesék szereplői. Csakhogy erről az emberek nem tudnak.